reklama

 
banan webhosting

Fazole z Itálie

Když se použije slovní spojení italská kuchyně, většina z nás si patrně představí pizzu nebo nějaký druh těstovin. To je samozřejmě trochu omezený pohled na věc. Například v italském Toskánsku vaří podle jednoho zvláštního receptu speciální pokrm z fazolí.
 
To se vezme půl kila fazolí, bílých nebo jakýchkoli jiných, a namočí se přes noc do vody. Když vodu přes noc několikrát vyměníte, uděláte jen dobře...
 
Vodu z fazolí slijte a nalijte do nich novou - tak, aby je zakryla a horní vrstvu fazolí překryla tak ještě o 2 centimetry. Než začnete svůj pokrm zahřívat, zasuňte doprostřed nádoby s fazolemi jednu celou velkou oloupanou cibuli (můžete i dvě malé) a okořeňte šalvějí - jeden a půl čajové lžičky by mohlo být tak akorát.
 
Nyní nádobu s fazolemi postavte na vařič a přiveďte vodu k varu. Jakmile začne bublat, přesuňte je do lehce vyhřáté trouby (tak na 120 stupňů Celsia) - a pečte tak dlouho, dokud fazole nezměknou. To může trvat tak okolo hodiny, pokud zvolíte nižší teplotu (a nízká teplota, maximálně oněch 120 stupňů, je důležitým předpokladem, že dosáhnete žádaného výsledku), pak i podstatně déle.
 
Hotové fazole dejte ještě teplé na talíř, lehce pokapejte kvalitním olivovým olejem, osolte a opepřete. Podle chuti můžete přidat zeleninovou oblohu nebo salát, případně můžete fazole promíchat s nějakými těstovinami (jedná se koneckonců o italský pokrm). Špatné nejsou ani jen tak s čerstvým chlebem.
 
(pen, zahr)

 
Zařazeno v sekci:
 

 
 
 
 Naše tipy 
 
reklama

reklama

 
TOPlist
NAVRCHOLU.cz