reklama

 
banan webhosting

Mexické fazole

Po delší době vám zase jednou přinášíme jeden cizokrajný recept: naposledy jsme pekli sladký americký koláč, dnes si s námi můžete dát mexické fazole. I tentokrát zbyde spousta prostoru pro vaši fantazii - a to nejen při dochucování pokrmu.
 
Co budete k vaření potřebovat? Dva hrnky tmavých fazolí, jednu středně velkou cibuli, asi 10 deka másla, sůl a koření podle vlastní chuti.
 
Začněte tím, že fazole pořádně propláchnete. Tím však jejich vodní radosti zdaleka neskončí. Teď byste je totiž ještě měli na 10 hodin namočit do studené vody. Potom vodu vylejte.
 
Nakrájejte cibuli na kostičky, promíchejte s vlhkými fazolemi a zalejte vodou. Tuto směs přiveďte k varu a vařte tak dlouho, dokud fazole nezměknou. Potom vodu vylejte - ale pozor - přibližně 1 hrnek byste si jí měli nechat pro budoucí použití.
 
Uvařené fazole s cibulí rozmačkejte a vlijte do nich rozpuštěné máslo. Poté vařte tak dlouho, dokud se máslo úplně nevsákne. Podle potřeby můžete přilévat vodu, kterou jste si vyšetřili při posledním slévání. V této poslední fázi byste měli směs i osolit a případně okořenit podle chuti (hodí se mletá paprika, pepř apod.).
 
Hotové fazole lze podávat na talíři nebo v misce, ozdobené např. několika nerozvařenými fazolemi na povrchu a listem salátu. Můžete jimi ovšem i natřít bílý chléb, případně jimi naplnit arabský chléb pita.
 
(pen, zahr)
 

 
Zařazeno v sekci:
 

 
 
 
 Naše tipy 
 
reklama

reklama

 
TOPlist
NAVRCHOLU.cz